Vlasnica najgadnijeg profila na Instagramu: Dajem ljudima ono što žele

Agencije
Vlasnica najgadnijeg profila na Instagramu: Dajem ljudima ono što žele

Nikol Angemi u stvarnom životu je pomoćnica patologa, ali na Instagramu je vlasnica profila @mrs_angemi, koji je proglašen jednim od najkontroverznijih na toj društvenoj mreži. Tema svih njenih fotografija je ista - seciranje, organi i autopsije.

Na prvi pogled, njen profil je šaroliki mozaik krvavih sličica. Secirani mozak, pobačeni fetus, prolaps maternice samo su neki prizori koje mogu vidjeti oni koji posjete njen profil.

Osim fotografijama, Angemi se posvećuje i detaljnim opisima onoga što se na njima može vidjeti. Tvrdi da ne objavljuje takve fotografije da bi izazvala šok, već da bi pokazala kako stvari zapravo izgledaju, kako izgleda ljudsko tijelo i šta uzrokuje smrt, bez obzira na to izaziva li to mučninu kod nekih ljudi.

Naglašava da se fotografije s patologije ne smiju miješati sa savjetima ljekara, pa ljude koji prate njen profil redovno podsjeća da ona nije doktorka.

Njena ekspertiza je identifikacija infekcija i prepoznavanje bolesti kod preminulih ljudi, a iako joj neki pratitelji šalju privatne poruke i ispituju što bi mogla biti neka kvržica koju su pronašli na tijelu, ona im odgovara da ne može dijagnostifikovati bolesti kod živih.

Iako je dosad prikupila više od 100.000 pratilaca, nisu svi jednako "zagrijani" za njeno rasvjetljavanje događaja s patologije. Gotovo svakodnevno se susreće s problemima oko kršenja pravila objavljivanja fotografija na Instagramu. Dosad su njene fotografije nebrojeno puta prijavili ljudi kojima one smetaju. U tri godine blokirana su joj čak tri profila na toj društvenoj mreži. Ni kolege u medicinskoj zajednici ne gledaju blagonaklono na njen hobi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana