Više stotina stanovnika Ciriha se prijavilo dobrovoljno za zatvor

Zanimljivosti
Foto: pixabay

Stotine stanovnika Ciriha prijavilo se da dobrovoljno bude nekoliko dana u novoizgrađenom zatvoru prije nego što primi prave zatvorenike.

Detalji probe zatvora koja će biti obavljena od 24. do 27. marta još se razrađuju. Ali su zvaničnici objavili da su dobili 832 prijave za dobrovoljan odlazak u zatvor.

Volonteri će, prije nego što budu izabrani, morati da ispune nekoliko uslova - prvi je da su stariji od 18 godina, a drugi da su lokalni stanovnici. Njihov ulazak u zatvor "Gefaegnis Cirih Vest" graničiće se za zapletom televizijskog rijalitija jer će moći da testiraju boravak u istražnom zatvoru i sve zatvorske službe.
Novi zatvor je projektovan da privremeno primi 124 osoba u pritvor i 117 mjesta za osuđenike koji će boraviti u zatvoru.

Privremeni gosti zatvora neće morati da plate svoj boravak niti će im biti plaćeno za učestvovanje u generalnoj probi, ali će biti tretirani kao zatvorenici.
Dobrovoljci neće moći da ponesu sa sobom telefone ili druge elektronske uređaje. Prolaziće kroz sve bezbjednosne provjere i pretrese. Osim toga, biće im saopštena i sigurnosna riječ koju će moći da izreknu i da momentalno budu pušteni napolje ako dođu u situaciju da ne mogu da izdrže boravak iza rešetaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana