Vijest da je muškarac iz Bijeljine ukrao kamen s Akropolja da bi kiselio kupus - novinarska patka

24sata.hr
Vijest da je muškarac iz Bijeljine ukrao kamen s Akropolja da bi kiselio kupus - novinarska patka

Vijest da je grčka policija uhapsila izvjesnog Sretena Vidića iz Bijeljine na granici sa Makedonijom, nakon što je kod njega pronašla kamen težak oko tri kilograma, ukraden s Akropolja, brzinom munje prenijeta je na skoro svim informativnim portalima. Međutim, saznalo se da je reč o novinarskoj "patki", odnosno lažnoj, šaljivoj vijesti, koju je plasirao sajt Balkan tajms, sličan već čuvenom Njuz.netu.

Uz nevjerovatne navode o krađi kamena zbog kiseljenja kupusa, ističe se da je za ovo krivično dijelo u Grčkoj predviđena kazna zatvora od tri do pet godina. Navodi se da su grčki mediji prenijeli da je Vidić tokom obilaska Akropolja ukrao kamen, a zatim pokušao da ga donese u BiH, u putnoj torbi koju je sakrio ispod sjedišta.  

Uhapšeni Vidić policiji je rekao da nije znao za strogu zabranu uzimanja kamenja i priznao da mu se kamen dopao jer ima idealan oblik za pritiskanje kiselog kupusa.

Prema grčkom zakonu čitav prostor Akropolja smatra se istorijskim naslijeđem, a za odnošenje kamenja sa njega predviđena je kazna zatvora od tri do pet godina, navodi se u šaljivoj vijesti Balkan tajmsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana