Umjesto zvanične himne Kazahstana emitovana Boratova verzija VIDEO

The Telegrapf
Umjesto zvanične himne Kazahstana emitovana Boratova verzija VIDEO

KUVAJT - Kada je nakon uručenja zlatne medalje kazahstanskoj sportistkinja trebala biti odsvirana himna uslijedio je hladan tuš, naime organizatori su pustili parodiju na temu Kazahstanske himne iz filma Borat umjesto zvanične verzije.


Trener kazahstanske reprezentacije Anvar Junusmetov rekao je da su organizatori greškom na internetu pronašli filmsku umjesto prave himne. On je u izjavi za kazahstanske medije naglasio da su organizatori greškom umjesto “Bože pravde” kao himnu Srbije pustili neku drugu kompoziciju, ali nije naveo druge detalje.

Na snimku objavljenom na internet-stranici vidi se da reprezentativka Marija Dmitrijenko bez ikakvih emocija sluša himnu i da se osmjehuje na kraju.

Film Borat objavljen je 2006. godine i glavnu ulogu tumači britanski glumac Saša Baron Koen. On u filmu igra kazahstanskog novinara Borata Sagdijeva, koji prvi put putuje u SAD.

Film je izazvao nezadovoljstvo u Kazahstanu i zabranjen je u toj zemlji, dok je vlada zaprijetila pravnim postupkom protiv Koena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana