Uhapšeni jer su nudili besplatne zagrljaje

Tanjug
Uhapšeni jer su nudili besplatne zagrljaje

Saudijska vjerska policija uhapsila je dvojicu mladića jer su, ugledajući se na pristalice pokreta "Fri hags" (Free Gugs), prolaznicima nudili "besplatne zagrljaje" u glavnom gradu te ultrakonzervativne muslimanske kraljevine, javio je Frans pres.

Prenoseći pisanje novinskog portala "sabq.org ", AFP navodi da su mladići uhapšeni na glavnoj ulici Talija dok su mahali transparentima sa engleskim natpisom "Free Hug ".

U toj kampanji pojedinci nude zagrljaje nepoznatim ljudima na javnim mjestima, posebno u velikim gradovima, kako bi ih razvedrili, podsjeća francuska novinska agencija, dodajući da u saudijskom društvu ta inicijativa izaziva iznenađenje i polemike.

"To je besplatan zagrljaj, pobogu, nije besplatna droga!", napisao je jedan pristalica na "tviteru", dok drugi osuđuje akciju rečima "Danas je to zagrljaj, sutra besplatan poljubac, a slijedećeg dana biće besplatan seks!".

Saudijska vjerska policija ili Komisija za promovisanje vrline i prevenciju poroka, stara se o poštovanju striktne interpretacije islamske etike u Saudijskoj Arabiji ali je, navodi AFP, često optužuju za zloupotrebe.

Vjerska policija stara se da žene poštuju zabranu vožnje automobila, primjenu zabrane javne zabave i zatvaranje firmi pet puta dnevno zbog molitve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana