U Seulu organizovano vjenčanje 3.500 parova FOTO

Agencije
U Seulu organizovano vjenčanje 3.500 parova FOTO

Seul - Oko 3.500 sljedbenika Crkve ujedinjenja, religijskog pokreta Mun, vjenčalo se danas na kolektivnoj ceremoniji u Južnoj Koreji.Ovo prvo grupno vjenčanje u Južnoj Koreji od smrti njihovog "mesije" i kontroverznog osnivača Sun Mjun Muna, septembra 2012. godine.

Kolektivno vjenčanje održano je u crkvi u Gapjeongu, u istočnom dijelu Seula.

Među vjenčanim je bilo i parova različite nacionalnosti, a pojedini parovi upoznali su samo nekoliko dana prije vjenčanja.

Na kolektivnom vjenčanju prvi put učestvovala je i Hak Ja Han /70/ udovica milijardera Sun Mjung Muna, koji je prije pet mjeseci preminuo u 92. godini.

Organizovanje kolektivnih vjenčanja, glavna karakteristika Crkve ujedinjenja, počela je tokom žezdesetih godina 20. vijeka kada je učestvovalo na desetine parova.

Kasnije je taj broj rastao a samim tim privukao je pažnju međunarodnih medija.

Najmasovnije kolektivno vjenčanje organizovano je 1997. godine u Vašingtonu kada je učestvovalo 30.000 parova, a dvije godine kasnije, na Olimpijskom stadionu u Seulu vjenčalo se oko 21.000 parova.

Crkva ujedinjenja je novi religijski pokret koga je u Južnoj Koreji 1954. godine osnovao Sun Mjung Mun. Tokom narednih nekoliko decenija proširio se na većinu zemalja svijeta te broji između pet i sedam miliona članova.

Veliku pažnju javnosti je privukla Ceremonija blagoslova Crkve ujedinjenja, obred koji služi kao vjenčanje ili ceremonija obnove bračnih zavjeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana