Tetovirani naučnik zapalio internet

Agencije
Tetovirani naučnik zapalio internet

London - Rijetko ko je ostao ravnodušan kada je Met Tejlor, član misije Roseta na proslavi povodom slijetanja sonde na kometu, došao u ludo dizajniranoj havajskoj košulji.

Otkačeni naučnik, poznat po neobičnom načinu oblačenja i raskošnim tetovažama, bez pardona se usred istorijske svečanosti pojavio u drečavoj košulji sa motivima polugolih žena.

- Ubijeđen sam da ćemo uspjeti. Toliko sam uvjeren, da sam to i nacrtao na svom tijelu - rekao je on i pokazao tetovažu na kojoj se vide lender i kometa.

Očekivano, nedugo nakon prenosa "Tviter" je eksplodirao. Neki su Tejlorov vrlo ležeran, gotovo dječački izbor garderobe - bermude, ljubičaste čarape, havajka i patike, nazvali "ludim", a drugi "interesantnim". Ipak, bilo je i onih koji su golišave ljepotice na košulji u stilu Barbarele doživjeli kao politički nekorektnu objektivizaciju žena.

Namjerno ili ne, neozbiljni Tejlor otvorio je ozbiljno pitanje - da li je takav izbor odjeće prikladan i medijski prihvatljiv za ovakve prilike. Nije neuobičajeno da naučnici izgledaju opušteno ili čak otkačeno.

Ipak, šuška se da su čelnici Evropske svemirske agencije zamolili Tejlora da na zvaničnim javnim nastupima nosi duge rukave i nogavice kako bi pokrio vrlo uočljive tetovaže, uprkos tome što jedna od njih predstavlja upravo Rosetu. (Agencije)+++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana