Svojoj djevojci podizajući kapke dok je spavala krao novac preko mobilne aplikacije

Tajms
Foto: Pixabay

Muškarac iz Kine je od svoje sad već bivše djevojke krao novac na bizaran i čudan način! On je krao novac devojke tako što joj je dok je ona spavala podizao očne kapke i ukrao novac preko mobilne aplikacije (kao vrstu indetifikacije) , otkriveno je u policijskoj istrazi.

Mukarac iz Naninga u Kini prikradao se svojoj bivšoj partnerki dok je ona spavala i koristio softver za prepoznavanje lica na svom telefonu da prebacio skoro 18.000 funti sa njenog računa na svoj račun.

Identifikovan samo po prezimenu Huang, muškarac je navodno koristio otiske prstiju svoj sad već bivše djevojke da otključa njen Huavei uređaj kako bi pristupio njenim nalozima decembra 2020.godine

Prema dokumentima  “Tajmsa”, on je tada mogao da pristupi njenoj platformi za plaćanje Alipey tako što je podigao njene kapke kako bi telefon prepoznao njeno lice. (kao vrstu indetifikacije)

Lokalne vijesti su objavile da je Huang nagomilao ogromne kockarske dugove i da mu je bio preko potreban novac da ih otplati.

Ali nije trebalo dugo da djevojka shvati da se nešto zlokobno dogodilo. Sledećeg jutra je od svoje banke dobila poruku da je izvršila veliki transfer, što, naravno, nije sama uradila.

Nakon istrage, Huanga je uhapsila policija nekoliko mjeseci nakon incidenta i od tada je proglašen krivim za krađu korišćenjem tajnih metoda za krađu tuđe imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana