Švajcarac plaćao prostitutke novcem koji je štampao na kućnom printeru

GS
Švajcarac plaćao prostitutke novcem koji je štampao na kućnom printeru

BAZEL - Muškarac iz švajcarskog kantona Bazel Siti osuđen je nakon što je više puta platio prostitutke novcem koji je štampao kod kuće na svom štampaču.

Muškarac je u dva navrata u junu i oktobru 2019. godine platio seksualne usluge lažnim novcem, plativši prvom prilikom dvije hiljade evra, a drugom 10 hiljada franaka, prenosi „Lokal“.

Jedna od seksualnih radnica koja je primila taj novac rekla je da je sutradan pokušala položiti novac u banku, ali bankomat nije prihvatio lažne novčanice. Kako kaže, tek tada je shvatila da novčanice evra "izgledaju čudno" pa je otišla u policiju.

Policajcima je bilo nevjerovatno da žena nije shvatila da su novčanice lažne, obzirom na to da nisu imale zaštitne oznake, a neke su bile isprintane u suprotnom smjeru.

Predsjednik suda u Bazelu je rekao da je novac bio tako loše napravljen "da bi i slijepac vidio da je lažan".

- U stanu je bio mrak, zavjese su bile zatvorene. Novčanice su zaista izgledale stvarne. Tek kad ih kasnije mašina nije prihvatila, vidjela sam da su krivotvorene - rekla je 39-godišnja žena na krivičnom sudu u Bazelu.

Advokati okrivljenog branili su ga činjenicom je žena primila novac dobrovoljno iako je bilo jasno da se radi o falsifikatima, međutim, osuđen je za prevaru, falsifikovanje i promet lažnog novca i dobio je trogodišnju uslovnu kaznu zatvora.

Prostitucija u Švajcarskoj je legalna i regulisana na nivou države tako da postoji nekoliko licenciranih bordela širom zemlje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana