Suviše zdrava za Dom penzionera!

Agencije
Suviše zdrava za Dom penzionera!

Ana Ludval, penzinerka iz Švedske koja u subotu puni 101 godinu, nije primljena u dom penzionera, pošto je ocijenjeno da je njeno zdravstveno stanje suviše dobro, da bi dobila mjesto u takvoj vrsti institucije.

"Ne možemo da vjerujemo da ima 101 godinu", rekla je agenciji "Frans pres" ćerka stogodišnjakinje, Gidrin Ek i dodala da su mentalne mogućnosti njene majke iste kao kada je bila mlada.  

Ona je kazala da je Ana Ludval tražila mjesto u domu penzionera pošto se ne osjeća dovoljno sigurno, kao i da ima problema sa vidom i sa hodanjem.

Pošto je prošlog proljeća pala, Ludval je u bolnici provela gotovo mjesec dana, a nakon toga je odlučila da zatraži mjesto u domu penzionera.

Konstatovano je međutim, da je u suviše dobrom zdravstvenom stanju da bi svoje mjesto dobila u domu i ponuđeno joj je nekoliko sati pomoći u kući, koju za starije osobe organizuje njena opština Jokmuk u sjevero-istočnom dijelu Švedske.

"Pomoć u kući joj neće dati osjećanje sigurnosti", rekla je Gidrin Ek.

Ona je naglasila da ni ona, sa svoje 73 godine, nije "baš mlada", te da joj nije jednostavno da svoju majku posjećjuje četiri puta dnevno, kao što je do sada činila.  

"Sada ćemo se koncentrisati na proslavu njenog rođendana", rekla je ona i dodala da nikada neće napustiti svoju majku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana