Surf na najvećem talasu na svijetu FOTO

Daily Telegraph

Brazilac Karlos Burle, uhvatio je gigantski talas koji je nastao poslije oluje Sveti Juda, blizu ribarskog sela Nazari u Portugalu. Ovaj surfer najvjerovatnije je postavio svjetski rekord za najveći talas na kome je surfovano pošto je na obalama Portugala “jahao” na talasu visokom 30 metara.

Talasi su nastali kao posljedica oluje koja je zahvatila Evropu i koja je odnijela 13 života. Plaža na kojoj je brazilski surfer uhvatio talas je poznata u surferskim krugovima kao Meka za velike talase. Burle je bio sa prijateljicom Majom Gabeirom, takođe iz Brazila, koju je ovaj gigantski talas onesvjestio i zamalo udavio.

“U nekom trenutku sam čuo vikanje i vriskanje. Svi smo bili toliko uzbuđeni a ja sma im vikao da je ovo veliki dan i da svi moramo biti fokusirani” rekao je Burle i dodao: “Zaista je stvar sreće, jer nikada ne znate kada ćete uhvatiti veliki talas. Za mene je to bio izliv adrenalina, posebno nakon što je Maju skoro potopio isti talas.”

U Ginisovoj knjizi rekorda zapisan je Geret Meknamara sa Havaja koji je surfovao na talasu od 23m na istom mjestu, ali prije tačno dve godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana