Srednjoškolac želi povratak u školu koja ga je kaznila zbog frizure

Tanjug
Srednjoškolac želi povratak u školu koja ga je kaznila zbog frizure

VAŠINGTON - Afroamerički srednjoškolac iz Teksasa, Deril Džordž (18), kojeg je srednja škola Barbers Hil suspendovala skoro čitavu školsku godinu zbog frizure koju je nosio, rekao je da želi da se vrati u školu na završnu godinu, izjavio je njegov advokat.

Škola je suspendovala Džordža nakon što mu je rečeno da ošiša kosu, jer prekriva obrve i uši. Džordž je od saveznog sudije zatražio da izda privremenu zabranu prilaska koja bi spriječila zvaničnike okruga da ga dalje kažnjavaju zbog frizure, piše CBS Njuz.

Njegov zahtjev je uslijedio nakon što je američki okružni sudija Džefri Braun u avgustu odbacio većinu tvrdnji koje su učenik i njegova majka podnijeli u tužbi u kojoj se navodi da su zvaničnici školskih okruga počinili rasnu i rodnu diskriminaciju kada su ga kaznili.

Braun je zakazao saslušanje za 3. oktobar u Galvestonu na Džordžov zahtjev.

Okrug u koji spada škola, ima svoj kodeks oblačenja i navodi da je njegov cilj da nauči učenike higijeni, disciplini i poštovanju autoriteta, a u saopštenju okruga je navedeno da Džordžova duga kosa krši kodeks oblačenja, jer bi, ukoliko bi je pustio, padala ispod kragne košulje, obrva ili ušiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana