Rodman: Kim je moj prijatelj... i volim ga!

Tanjug
Rodman: Kim je moj prijatelj... i volim ga!

Poznati američki košarkaš Denis Rodman zaputio se danas, zajedno sa ekipom bivših igrača NBA lige, za Pjongjang, gdje treba da bude održan egzibicioni meč povodom rođendana sjevernokorejskog lidera Kim Džong-Una.

Rodman je izjavio novinarima na aerodromu u Pekingu da ne namjerava da se bavi pitanjem represije u Sjevernoj Koreji pošto je Kim, kako je rekao, njegov prijatelj i on ga voli, već da se nada da će utakmica otvoriti vrata razgovorima „o nekim stvarima“.

Ekscentrični bivši igrač čikaških „Bulsa“ predvodi ekipu u kojoj su nekadašnje zvijezde NBA košarke Keni Anderson, Klif Robinson i Vin Bejker, kao i Dag Kristi, Kreg Hodžis i Čarls Smit. Egzibiciona utakmica zakazan je za srijedu, prenio je AFP.

„Ja neću doći tamo i reći: 'Hej, momče, radiš loše stvari'. To nije dobar način. On je prije svega moj prijatelj... i volim ga“, rekao je Rodman.

Slavni košarkaš je prethodno predstojeću utakmicu nazvao nekom vrstom „košarkaške diplomatije“.

Rodman je najpoznatiji Amerikanac koji se sreo sa Kimom otkako je sjevernokorejski lider došao na vlast, naslijedivši oca koji je preminuo krajem 2011. godine.

On je u decembru boravio nekoliko dana u Sjevernoj Koreji, gdje je radio s košarkaškom reprezentacijom te zemlje.

Rodman se sprijateljio s Kimom u februaru, kada je posjetio Pjongjang s Harlem Globtrotersima, i tada je nazvao sjevernokorejskog lidera „vječnim prijateljem“.

Slavni košarkaš, koji se nekada zabavljao s Madonom i bio oženjen glumicom Karmen Elektrom, poznat je po pirsingu, tetovažama i čestom mijenjanju boje kose.

Kim, koji je stekao obrazovanje u Švajcarskoj, navodno je ljubitelj košarke i čikaških „Bulsa“, za koje je Rodman igrao zajedno s Majklom Džordanom devedesetih godina.

Na pitanje novinara šta misli o tome što je Kim prošlog mjeseca pogubio svog teču, Rodman je odgovorio: „Ne brinem se zbog toga.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana