Prvi leteći poslužavnik na svijetu “radi” u Londonu

Agencije
Prvi leteći poslužavnik na svijetu “radi” u Londonu

London - Leteći poslužavnik na daljinsko upravljanje može da vam isporuči hranu krećući se brzinom do 40 kilometara na čas, a nakon probne usluge u jednom japanskom restoranu u Londonu, možda će ova inovacija biti uvedena i širom Velike Britanije, prenose agencije.

Poslužavnik nazvan “ajtrej”, od ugljeničnih vlakana, male je težine i ima domet kretanja od 50 metara, prenio je “Skaj njuz”.

Konobari u restoranu “JO! Suši” upravljaju poslužavnikom uz pomoć aplikacije za “ajped”, dok kuhinjsko osoblje provjerava da li je hrana isporučena gledajući video snimke u realnom vremenu uz pomoć dvije kamerice na “ajtreju”.

- Mi smo za inovacije i posluživanje na neobičan i uzbudljiv način. “Ajtrej” je način na koji objašnjavamo koliko hrana može da bude uzbudljiva – kaže Robin Rouland, izvršni direktor restorana.

U lanac restorana “JO! Suši” uveden je niz inovacija od njegovog osnivanja 1997, uključujući pokretnu traku za suši, robotizovana kolica za pića koja govore, tanjire koji se sami griju i video igrice u toalete.

Svi ovi proizvodi već se koriste u 64 objekta lanca u Velikoj Britaniji.

Istovremeno sa lansiranjem “ajtreja” predstavljena je i prva “JO! Suši” pljeskavica, napravljena od zapečenog pirinča, terijaki piletine, kimči lososa i katsu račića.

- Kada sam naručio pljeskavicu nisam mogao ni da zamislim da će mi doletjeti do lica na poslužavniku. To je bila najneobičnija stvar ikad, kao iz naučnofantastičnih priča – prenio je jedan gost u restoranu svoj doživljaj.

“Ajtrej” leteći poslužavnici mogli bi da se pojave širom Velike Britanije 2014. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana