Protiv gole Rijane nemaju ništa, ali porođaj krši prava Fejsbuka

Agencije
Protiv gole Rijane nemaju ništa, ali porođaj krši prava Fejsbuka

Osnivačica organizacije Positive Birth Movement Mili Kil objavila je tri fotografije svog porođaja u vodi, a Fejsbuk ih je označio neprikladnim i uklonio.

Organizacija koju Mili vodi promoviše prirodan porođaj, a na Fejsbuku okuplja oko 10 hiljada fanova. Ipak, fotografije Mili Kil uklonjene su sa Fejsbuka zbog "golotinje".

"Društvene mreže pokazuju veliki problem moderne kulture, ne sa golim ženama, nego sa golim i stvarim ženama koje nisu prošle fotošop i pozirale", napisala je ona – „To pokazuje napore da se potisne ženska moć, koja se možda najviše izražava tokom porođaja"

Mili kaže da su njene fotografije uklonjene jer ne odgovaraju „stereotipnim razmišljanjima koje svi imamo o porođaju"

"Na prvoj fotografiji žena kleči i izgleda staloženo, zdravo i prelijepo. Na drugoj pokazuje porođaj u vodi i dolazak bebe pravo u mamine ruke. Na trećoj vidimo novorođenče u kadi", opisala je ona fotografije.

Pošto je ubijeđena da se društvo „kulturološki plaši rođenja", ona je odlučila da uradi jedan test i na fan stranu postavi fotografiju Rijane u potpuno prozirnoj haljini. Fejsbuk ovoga puta nije reagovao, a ta fotografija i dalje se nalazi na fan strani njene organizacije.

Za razliku od administratora Fejsbuka mnogi smatraju da su njene fotografije prelijepe i predstavljaju pravu inspiraciju.

"Trenutno sam u 38. nedjeljni trudnoće sa prvim djetetom i jako mi je pomoglo što sam vidjela realne, prelijepe i pozitivne slike rođenja. Jedva čekam da se moj sin rodi", napisala je jedna žena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana