Popeo se uz najvišu spoljnu konstrukciju lifta na svijetu, uzdajući se samo u vlastitu snagu

Blic.rs
Popeo se uz najvišu spoljnu konstrukciju lifta na svijetu, uzdajući se samo u vlastitu snagu

Malo ko bi bio spreman da se dobrovoljno upusti u poduhvat koji je nedavno izveo Francuz Žan-Mišel Kazanova. Bez sigurnosne opreme, oslanjajući se samo na snagu sopstvenih ruku i nogu, ovaj neustrašivi ljubitelj uzbuđenja uspentrao se spoljnim dijelom konstrukcije “Lifta Bailong”, visokim 170 metara.

Najviši lift na otvorenom na svijetu, poznat i kao “Lift stotinu zmajeva”, ima ukupnu visinu 330 metara, i nalazi se u oblasti Vulingjuan, u okolini Džangiđijađijea, Kina.

Da bi savladao izazov od 170 metara, Kazanovi, koji je na sebi imao majicu, donji dio trenerke i patike, bilo je potrebno 68 minuta i 26 sekundi. Da se odvezao liftom, do vrha bi stigao za samo jedan minut.

Da pješice stignu do vrha litice u Vulingjuanu, provincija Hunan, turistima je potrebno oko dva i po sata, ali je Kazanova izabrao opasniji put, tokom koga je imao fantastičan, iako zastrašujući, pogled na dramatični zeleni predio i krševite planine ispod sebe.

Ovo nije prvi smjeli - neki bi čak rekli nepromišljeni - Kazanovin poduhvat osvajanja obilježja određene zemlje. Godine 1989. popeo se uz Ajfelovu kulu, takođe bez sigurnosne opreme, dok se na Bruklinski most u Njujorku uspentrao obučen kao Spajdermen.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana