Političar potrošio 70 miliona evra za kćerkinu svadbu

Agencije
Političar potrošio 70 miliona evra za kćerkinu svadbu

Nju Delhi - Indija se digla na noge nakon što je jedan političar potrošio skoro 70 miliona evra na petodnevno vjenčanje kćerke u spektaklu s filmskim zvijezdama, zlatnim pozivnicama i vjenčanicom od 2,3 miliona evra.

Indijski političar se našao na udaru bijesa nacije kada je u medijima otkriveno da je toj veoma siromašnoj zemlji održano veoma ekstravagantno vjenčanje.

Ceh biznismena i bivšeg ministra Gali Janardhana Redi za kćerkino vjenčanje procijenjen je na pet milijardi rupija, što je gotovo 70 miliona evra. Zlato je korišćeno i na pozivnicama koje su imale i male led displeje, a u program vjenčanja koje je ocijenjeno kao "opsceno pokazivanje bogatstva", bile su uključene i zvijezde Bolivuda.

Mlada je bila je zakićena sa draguljima vrijednim 11,6 miliona, a cijelio događaj se odigravao u maketi starovremenog Hindu hrama koji su osmislili bolivudski režiseri. Iskusni političar i biznismen je, inače, prošle godine pušten iz zatvora da se brani sa slobode, nakon što je tri godine proveo u zatvoru zbog optužbi za korupciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana