Plišani „ferari”

RTS
Plišani „ferari”

Centralnim ulicama Londona tokom Vimbldona jure luksuzni automobili. U moru preskupih četvorotočkaša izdvojio se crni, plišani „ferari” koji je, zbog jasne asocijacije na krzno, odmah dobio nadimak “Furrary”.

Superautomobili koji za nekoliko sekundi dostižu brzinu od 330 kilometara na čas napravljeni su s namjerom da privlače pažnju.

Jedna od poslastica za ljubitelje skupih kola svakako je „ferari 599”. Još ako ga umjesto sjajne (najčešće crvene), hladne površine prekriva mekani crni pliš, a nalazi se u centru Londona, malo je onih koji neće pogledati u pravcu misteriozne „zvijeri”. 

Zbog jasne asocijacije na krzno, crni ljepotan dobio je nadimak “Furrary”.

Dokaz je velike imućnosti, jer osnovni model košta nešto više od 245.000 evra, a svaka dorada budućeg vlasnika ostavlja bez dodatnih desetina, pa i stotina hiljada evra.

Osim toga, tu nije kraj plaćanju. Kada se jednog dana prljavština ili blato zalepe za mekanu površinu ovako ušuškanog auta, odlazak u perionicu nije opcija.

Potreban je tečni deterdžent poput šampona kojim se osjetljivi prekrivač pere, a zatim je neophodno četkanje, koje se izvodi jedino ručno.

To vlasniku, po svemu sudeći sa Bliskog istoka, izgleda ne izaziva glavobolju, kao ni brojnim drugim vlasnicima moćnih četvorotočkaša luksuznog dizajna kojih je tokom Vimbldona svake godine sve više u centru Londona. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana