Par Epl patika prodat za 50.000 dolara

Tanjug
Par Epl patika prodat za 50.000 dolara

LONDON - Aukcijska kuća Sotbi prodala je na aukciji za 50.000 dolara rijedak par sportskih patika koje su sa kompanijskim logom izrađene po narudžbini kompjuterske kompanije Epl.

Ove patike su izrađene 1990-tih po mjeri za zaposlene u kompaniji Epl i dijeljene su kao poklon.

Gornji dio patika je napravljen pretežno od bijele kože, a stari logo kompanije u duginim bojama je istaknut kao ukrasni detalj i čini ovaj par patika “veoma poželjnim” za kolekcionare, saopšteno je iz aukcijske kuće Sotbi, prenosi Bi-Bi-Si.

U opisu patika koji su dobili učesnici na aukciji navodi se da su patike veoma rijetke, da su nove, da se nalaze u originalnoj kutiji i da imaju neke nedostatke, uključujući promjenu boje materijala od kojeg je izrađen đon.

Par Epl patika koji je našao kupca na Sotbijevoj aukciji izrađen je sa vazdušnim jastučićima u evropskoj veličini 41, američkoj 10,5 i kupac je uz njih dobio i dodatni par crvenih pertli.

Vremenom je vrijednost Eplovih memorabilija porasla i danas se mnogi retro uređaji ove kompanije tretiraju kao kolekcionarski predmeti koji se prodaju po veoma visokim cijenama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana