Oslijepio od vodke, progledao od viskija

Agencije
Oslijepio od vodke, progledao od viskija

Previše alkohola može da ozbiljno ošteti vid, ali jedan čovjek sa Novog Zelanda povratio je svoj vid zahvaljujući cijeloj flaši viskija.

Denis Duti iznenada je oslijepio nakon što je vodka koju je pio izazvala neželjenu reakciju sa lijekovima za dijabetes koje je uzimao.

Ovaj šezdesetpetogodišnjak odlučio je da popije par piča kako bi proslavio pedesetu godišnjicu braka njegovih roditelja. Međutim, iznenada je izgubio vid.

„U prvi mah sam pomislio da je pao mrak ali sam na satu vidio da je tek pola tri popodne. Pokušavao sam da pronađen prekidač za svjetlo ali sam ubrzo potom izgubio vid", izjavio je Duti za The New Yeland Herald.

Denis se ponadao da će sve biti bolje ujutro, ali stvari su se samo pogoršale i bio je primoran da ode u bolnicu.

Ljekari su istog trenutka shvatili ozbiljnost situacije i počeli su da ga pripremaju za operaciju. Stvari su bile toliko ozbiljne da su njegovoj ženi savjetovali da se oprosti od njega prije ulaska u operacionu salu.

Tokom operacije doktori su pomislili da je doživio trovanje formaldehidom, koje se može rješiti upotrebom etanola, jakog alkohola koji se može naći u žestokim pićima poput viskija.

Nažalost, bolnica nije imala dovoljno medicinskog etanola pa su doktori morali da mu kao lijek daju viski kupljen u lokalnoj prodavnici. Viski je uz pomoć cjevčice ubrizgavan u njegov stomak.

„Probudio sam se par dana kasnije i istog trenutka mi se povratio vid", izjavio je Duti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana