"Okršaj" Milanovića i konja Zena: Htio je samo jednu fotku

GS
"Okršaj" Milanovića i konja Zena: Htio je samo jednu fotku

Predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, nakon što je uručio nagradu pobjedniku trke konja, odgurnuo je konj sa kojim je pokušao da se fotografiše.

Pretposlednji vikend u avgustu u Barbanu je rezervisan za tradicionalnu Trku na prstenac, konjaničko takmičenje koje privlači brojne goste u taj dio Istre.

Petar Benčić iz okolice Žminja, pobjednik je ovogodišnje 47. Trke na prstenac koja je u nedjelju održana u Barbanu, a prijelazni predsjednički štit i bodež te poklon uručio mu je hrvatski predsjednik Zoran Milanović, sponzor manifestacije.

Milanović, predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, te ministarka turizma i sporta i izaslanica predsednika vlade Nikolina Brnjac prisustvovali su utrci.

U jednom trenutku došlo je do "bliskog kontakta" konja Zena i Milanovića, ali srećom bez posledica. Obezbeđenje je pridržalo Milanovića nakon što je konj krenuo da se okreće i zamalo ga bacio na pod.

Sve je snimila Hrvatska radio televizija i snimak je postao viralan na društvenim mrežama.

Trka na prstenac u Barbanu je prvi put održana 1696. godine, kada je u vrijeme Sajma mesa Franjo Loredan organizovao viteško nadmetanje u gađanju prstenca.

Manifestacija je obnovljena 1976. godine, a od tada se održava svake godine pretposlednjeg vikenda u avgustu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana