Najviša porodica na svijetu

Agencije
Najviša porodica na svijetu

Nju Delhi - Jedna indijska porodica se uvijek ističe iz gomile gdje god da ode.

Svojom sveukupnom visinom, ova četvoročlana porodica nada se da će postaviti novi svjetski rekord.

Prema pisanju "Dejli mejla", Šarad Kulkarni visok je 218, a njegova žena Savot 189 centimetara. Kćerka Mruga i Sanija visoke su 185 i 193 centimetra, a svi zajedno visoki su gotovo nevjerovatnih osam metara.

Iako se bračni par nadao da će njihova visina biti dovoljna da nađu svoje mjesto u Ginisovoj knjizi rekorda, trenutni rekord ipak drže Vejn i Lori Halkvist iz Stoktona, čija zajednička visina iznosi nešto preko četiri metra. Ali, uz dva dodatna člana u porodici Kulkarni, to bi se moglo promijeniti.

- Ponosni smo na svoju visinu. Mnogi se ljudi u našoj okolini žale, željeli bi da su viši, a mi to imamo - istakla je Mruga.

Porodica Kulkarni zbog svojih je proporcija bila čest predmet ismijavanja, ali se okruženje na njihovu visinu već naviklo.

- Drago mi je samo što sam našla muškarca koji je viši od mene. U Indiji je ženi koja je viša od muškarca vrlo teško, jer muškarac gubi autoritet ako je nizak, a pogotovo ako je niži od žene. Nikada ne bih željela da mu se zbog toga rugaju - naglašava gospođa Kulkarni.

Kuća u kojoj Kulkarniji žive morala je biti posebno prilagođena, kao i kreveti, ormari, kuhinjske police i visina toaleta. Javni prevoz zbog svoje visine nikada ne koriste, a omiljeno prevozno sredstvo im je skuter.

Iako Ginisova knjiga rekorda još uvijek nema rubriku "Najviša porodica na svijetu", portparol En-Liz Rauz naglašava kako će i tu kategoriju uskoro vjerovatno uvrstiti uz rekord o najvišoj zajedničkoj visini parova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana