Najsrećnija kuća na svijetu!

Magazin.he
Najsrećnija kuća na svijetu!

Braunšvajg - Najsrećnija kuća na svijetu nalazi se u njemačkom gradu Braunšvajg, podiže vam raspoloženje čim je ugledate, a zbog nesvakidašnjeg izgleda postala je prava turistička atrakcija.

Ovu kuću, koja je nastala je na ostacima nekadašnje kneževske palače, 1999. godine izgradili su arhitekt Konrad Kloster te američki umjetnik Džems Rizi. U kući ne živi niko, već služi kao kancelarijski prostor.

Inače, prigodno je spomenuti da ovaj gradić osim najsrećnije kuće na svijetu ima i svog misterioznog dobrotvora. Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci stanovnici Braunšvajga primijetili su kako anonimni dobrotvor u poštanske sandučiće najugroženijih porodica ostavlja i do deset hiljada evra.

Novac, prema nekim podacima više od 250 hiljada eura, donirao je opljačkanima, siromašnima te ustanovama kao što su bolnice i javne kuhinje.

Unatoč velikoj angažiranosti da se sazna o kome se tačno radi stanovnici još uvijek nisu saznali identitet anonimnog dobrotovora pa im je i dalje preostalo samo nagađati ko je taj neznani junak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana