Najbizarniji restorani svijeta

Agencije
Najbizarniji restorani svijeta

Dobra hrana više nije dovoljna – nova televizijska emisija otkriva šta su ugostitelji sve spremni da učine da bi se izborili za mušterije. I nema te bizarnosti koje se neki restoran već nije dosjetio.

 Davno su prošla vremena u kojima je za restorane bilo najvažnije kakvu hranu služe. Danas se u borbi za goste dovijaju svakojakim čudima i atrakcijama, spektaklima za oči i uši, samo da bi popunili stolove.

Upravo o tome govori nova britanska emisija "Najčudniji svjetski restorani" koja samo što nije krenula sa emitovanjem. Voditelj emisije Bob Bulmer iz epizode u epizodu predstavlja najekscentričnije restorane koji nude specijalne jelovnike.

Šta je sve izdvojio Bulmer? Azijski fjužn restoran u kom hranu poslužuju nindže, kari u wc šolji u Taipeiju, večere u potpunom mraku na Mehetnu i piće koje poslužuju tajvanski majmuni. Tu je i restoran za pse, prenosi Dejli mejl.

Kao zamjena za Mišelinove zvjezdice koje nisu osvojili, još više se trude oko atmosfere, neobičnih ukrasa i neočekivane ponude jela.


A kada su pred njega iznijeli toplo jelo servirano u minijaturnoj wc šolji, Bulmer je prokomentisao:

- Sve što vam je srcu priraslo sada je u toaletu na stolu, pred vama. Ovo je preludo. Sjedim na WC šolji i spremam se da jedem, a preko puta su mi pisoari. To je zaista posebno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana