Najbesmisleniji semafor na svijetu FOTO

Agencije
Najbesmisleniji semafor na svijetu FOTO

U jednom zabavnom parku u Kini prošlog vikenda vladala je neopisiva gužva koju je izazvao najgori semafor na svijetu u isto vrijeme pokazujući 14 različitih signala, prenose agencije.

Turistička oblast Jangren Ji u Čongkvingu u Kini poznata je po neobičnim atrakcijama i uvrnutim imitacijama poznatih građevina, kao i po najvećem kupatilu na svijetu, zbog čega privlači veliki broj turista. 

Međutim, jedna od atrakcija koja je postavljena na raskrsnici unutar samog zabavnog parka izazvala je pravu konfuziju jer se radilo o krajnje bizarnom semaforu. 

Naime, semafor koji se nalazi na raskrsnici sa četiri pravca ima 14 svjetlosnih signala i svaki pokazuje drugi pravac i to u isto vrijeme, te se ne zna za koga je crveno, a za koga zeleno.

Ovaj semafor još od maja zbunjuje i lokalno stanovništvo, a jedan od saobraćajaca im je savjetovao da semafor sasvim ignorišu.

- Ovaj semafor služi samo za ukras jer je bez njega raskrsnica izgledala prazno. kada padne noć sva svjetla semafora izgledaju baš lijepo, ali vozači samo treba da ih ignorišu - kazao je neimenovani saobraćajac.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana