Mlade trčale Beogradom

Agencije
Mlade trčale Beogradom

Beograd - Mnoge devojke maštaju da se udaju u vjenčanici, ali stotinak učesnica "Duel trke u vjenčanicama" koja je danas održana na Trgu Nikole Pašića u Beogradu imalo je samo jednu želju - da obučene u bijelo prve prođu kroz cilj. Želja se ostvarila tek punoljetnoj Sanji Čigoji koja je dionicu dugu 150 metara prešla za nešto više od 19 sekundi.

Kada se, tačno u podne začuo znak za start, stotinak elegantnih djevojaka u raskošnim bijelim haljinama, podigle su vjenčanice do koljena, ponosno pokazale patike na nogama i potrčale ka cilju. Manje od 20 sekundi bilo je potrebno najbržoj među njima da pređe zacrtanu liniju i osvoji vrijedne nagrade.

- Bila je gužva, neke djevojke malo su se i gurale, ali ja sam ih zaobišla i preuzela vođstvo, koje sam zadržala do kraja. Ovih 150 metara nije mi bilo teško istrčati, jer se inače bavim atletikom, samo se nadam da nisam prizvala zlu sreću, jer bake kažu da ona koja prije braka obuče vjenčanicu, neće dobiti pravu priliku da je nosi - priča Sanja Čigoja, učenica četvrte godine Poljoprivredne škole u Beogradu.

Nešto sporije od nje, a opet znatno brže od ostalih učesnica bile su i Sanja Ilić (25) koja je osvojila drugo mjesto i Slađana Vujović (23) koja je kroz cilj protrčala treća.

Ovu manifestaciju koja je ucrtala Beograd na mapu gradova sa jedinstvenim uličnim manifestacijama, treću godinu za redom podržao je Poslovni sistem "Beohemija", ali i Turistička organizacija Beograda i Skupština grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana