Maskirana banda iz kanalizacije!

Agencije
Maskirana banda iz kanalizacije!

Los Anđeles - Vozač Entoni Ričards se u prvom trenutku šokirao, a onda oduševio – kako i ne bi kad su ga iz jednog uličnog kanalizacionog otvora u Los Anđelesu posmatrale tri male maskirane glave, prenose agencije.

Rakuni su samo „brojali kola”.

Raskrsnica u velegradu.

Sjedite u kolima na semaforu, čekate zeleno.

Pogled lijevo, ništa neobično – vozač u „paralelnom” komšiluku priča preko mobilnog telefona i radi neke čudne pokrete prstima oko nosa, djevojka u zelenom sportskom automobilu iza njega ne vidi se od laka za kosu, licem uz retrovizor.

Okrećete glavu nadesno, ne očekujući bilo šta zanimljivo... Slijedi šok – tri glave sa maskama na licu vrebaju iz kanalizacije – „banda” rakuna spremna je za napad!

Hm, zvuči za nijansu bolje od realnosti – vozač Entoni Ričards jeste sjedio u kolima u Los Anđelesu, „komšiluk” je bio vjerovatno sličan, a šest pari maskiranih očiju ga je zaista netremice posmatralo iz rupe u ivičnjaku, dok je vadio telefon da ovekovječi prizor.

Neobično, vrlo neobično, jer ove tri bebe rakuna bi trebalo da budu u krošnji nekog drveta u šumi, a ne na opasnom asfaltu najvećeg grada na zapadnoj obali SAD.

Međutim, nije tajna da se od 1950-ih godina ove životinje spuštaju u gradove širom SAD, ali se njihov broj ne može procijeniti jer ćete ih teško vidjeti po danu.

Noć je njihovo vrijeme.

Prema podacima Odsjeka za kontrolu i brigu o životinjama okruga Los Anđeles, rakune u urbane zone privlači lak pristup hrani, vodi i skrovištima.

Tako da su vrlo lako krošnje drveta zamijenili skladištima, odvodima, kućama, zgradama...

Slatki jesu, ali oštećuju zgrade, bašte, voćnjake, travnjake, kante za smeće, a poznati su i kao prenosioci raznih zaraza i parazita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana