Malog babuna ostavila majka, on se ne odvaja od plišanog mede

AA
Malog babuna ostavila majka, on se ne odvaja od plišanog mede

Mladunče babuna koje je majka napustila nakon rođenja u zoološkom vrtu u Gaziantepu postalo je član porodice šefice veterinarske klinike Ozsun Jurt Gunes, javlja Anadolija.

U jednom od najvećih turskih i evropskih zooloških vrtova u šumi Burc rođen je mali babun kojeg je majka odbacila, a brigu o njemu su preuzeli radnici veterinarske klinike.

Nakon završetka radnog dana, šefica klinike Gunes, inače majka dvoje djece, malog babuna nosi kući i brine se o njemu kao o bebi.

U razgovoru sa novinarom AA, Gunes je istakla da je mladunče rođeno prije šest dana i da je njegovo trenutno stanje veoma dobro.

Naglasila je da će se o njemu brinuti narednih šest mjeseci, a potom će postati novi stanovnik vrta.

Dodala je da simpatični babun još nije dobio ime i da će tim povodom biti organizovana licitacija posjetilaca zološkog vrta.

"Babun je poput svake bebe. Noću nas budi pet puta da ga hranimo. Postao je poput naše bebe. Othranila sam dvije bebe, a on mi je treća. Navikli smo se i mnogo vezali za njega", kazala je Gunes.

Naglasivši da su babuni veoma emotivna bića i da bebe spavaju isključivo u zagrljaju majke, Gunes je istakla da je njena devetogodišnja djevojčica malom babunu dala svog plišanog medu i dekice i da se on od mede ne odvaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana