Mačka se vratila kući... nakon 11 godina!

Zivotinje.rs
Mačka se vratila kući... nakon 11 godina!

Davno izglubljena maca, koja je nestala prije više od jedne decenije, iznenadila je svoju vlasnicu kada se prošle nedjelje pojavila pred kućom.

Moli se izgubila 2003. iz svog doma na Šetlandskim ostrvima, a sada - nakon 11 godina - ponovo je sa svojom porodicom, piše portal Životinje.rs.

Uprkos tome što je nestala prije skoro 11 godina, vlasnica Lin Pirt je odmah prepoznala Moli zbog nekih karakterističnih oznaka na krznu.

"Mislila sam da sam poludjela, ali bila sam sigurna da je to Moli", rekla je Lin. "Pozvala sam je po imenu i ona se odmah okrenula."

Lin i njen suprug Džon bili su ubijeđeni da su vidjeli Moli nekoliko nedjelja ranije prije nego što se vratila kući, ali su ubijedili sebe da to ipak nije ona.

Jedinstvene i karakteristične šare na krznu otklonile su svaku sumnju da to možda nije njihova mačka. Vlasnici nagađaju da je Moli sve ove godine živjela u divljini, jer joj je krzno debelo i ofucano.

Moli je u dom Pirtovih došla davne 1998. sa svojim bratom Oskarom, još kada su bili mačići. Vlasnici se prisjećaju da je ona je uvijek bila divlja, za razliku od njenog brata. Voljela je da ode od kuće na nekoliko dana, ali se jednom više nije vratila... Sve do sada!

Moli se sada navikava na porodicu i još jednu novu macu u kući, ali vlasnici nisu sigurni koliko će se ova mačka slobodnog duha zadržati kod njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana