Mačak kleptoman krade od komšija i kući donosi razne predmete - od droge do veša

Agencije
Foto: Stuff Limited

Novozelandski mačak s reputacijom talentovanog lopova doveo je svoju naviku kleptomanije na visok nivo donoseći kući razne predmete počev od droge i para čipkastih crnih gaćica, zahvaljujući čemu je završio i u medijima.

Mačak imena Kit svoj talas kriminala započeo je prije tri godine, kada je počeo da krde grudnjake sa obližnjih štrikova za odjeću i donosi kući žive jegulje iz lokalne rijeke Hatkote u Kristčurču.

Međutim, njegove ambicije su porasle. Prema riječima vlasnika Džini i Dejvida Rumbolda, posljednjih sedmica petogodišnji crni mačak donio je kući bong i vrećicu sa zatvaračem u kojoj se nalazi neidentifikovan bijeli prah. Takođe je ostavio par gaćica na zadnjoj ogradi.

"Predložila sam mu da bi dijamanti i gotovina bili bolji", rekla je njegova vlasnica Džini za veb stranicu Staf, koja je prva izvijestila o Keitovim kriminalnim sklonostima.

"Ali to se do sada nije dogodilo", dodala je.

Rumboldovi su ispred svoje ulazne kapije ostavili pune dvije plastične kutije kako bi komšije mogle navratiti da pokupe vlastite stvari koje im je mačak otuđio.

Džini kaže da je mještane više zabavljala nego nervirala mačja kleptomanija, ali njegova nedavna otkrića privukla su Kita pažnju lokalnih vlasti.

Prema riječima portparola policije, posebno ih je zabrinulo Kitovo najnovije otkriće – alat koji se koristi za pušenje kanabisa.

"Zaplijenićemo alat i razgovarati s Kitom o tome odakle ga je nabavio - našalio se portparol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana