London: Kada javni toalet postane kafić

Agencije
London: Kada javni toalet postane kafić

Piter Tomlinson je smislio način kako da zaradi kao ugostitelj - javni (muški) WC iz viktorijanskog doba u centru Londona pretvorio je u moderni kafić.

Kako bi ga pretvorio u prijatan kutak za redovne posjetioce i putnike namernike, vlasnik je kafić (nazvan "Attandant") temeljno očistio i obnovio, ali odlučio je da ostavi originalne porculanske pisoare iz 1890. godine, koji su pretvoreni u ukrase/separee za sjedenje.

Obnova javnog wc-a koji se godinama nije koristio koštala je vlasnika oko 115.000€, ali iako on tvrdi da je higijena na visokom nivou, mnogi ipak zaziru od ulaska u njega.

"Sve je temeljno očišćeno, a na pod je izliven novi sloj betona tako da prostor sada lepo miriše", rekao je vlasnik kafića BBC-u.

Posjetiocima je od 18. februara na raspolaganju i ukusna hrana koja se sprema u prostoriji koja je nekada bila kancelarija upravnika javnog wc-a.

Tomlinson i njegov partner su na ideju da javni wc pretvore u kafić došli kako bi izbjegli visoke cijene iznajmljivanja prostora u prestonici Engleske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana