Ljuta jer su u školi ponizili njenu ćerku

Agencije
Ljuta jer su u školi ponizili njenu ćerku

Jedna majka veoma je ljuta što je škola koju njena ćerka pohađa primorala djevojčicu da nosi "odjelo srama" jer se pojavila u nešto malo kraćoj suknji nego što je dopušteno.

Nakon što se iz Sijetla preselila na Floridu, Miranda Larkin otišla je u školu noseći široku crnu suknjicu, dužine nekoliko centimetara iznad kolena.

Međutim, petnaestogodišnja djevojčica u tom trenutku nije ni slutila da time krši pravila odjevanja, pa je smjesta poslata kod pedagoga. Ona je Mirandi naredila da obuče fluorescentno žutu majicu na kojoj je velikim crnim slovima bilo ispisano "Kršenje kodeksa oblačenja".

Ali, to nije bilo sve. Miranda je morala da obuče i donji dio crvene trenerke na kojoj su bile ispisane iste riječi.

"Bilo je toliko ponižavajuće kada je nastavnica uperila prstom u mene i rekla ‘Tvoja suknja je prekratka’. Postala sam veoma nervozna i uznemirena, pa sam pitala da li mogu da pozovem majku", izjavila je Miranda.

Njena majka, Dijana Larkin, veoma je ljuta zbog onoga što se dogodilo. U ovakvim slučajevima, opcija koju učenik ima je da bude suspendovan, zamoli nekoga da mu donese drugu odjeću, ili nosi "odjelo srama".

Ali, problem je što njena ćerka nije imala nikakav izbor, već joj je odmah naređeno da se presvuče. Dijana je zato najavila da će podnijeti žalbu zbog načina na koji su se zaposleni u školi ophodili prema njenoj ćerki. Oni, međutim, smatraju da su ovakve kaznene mjere sasvim prihvatljive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana