Lekcija ili trauma za čitav život?

RTS
Lekcija ili trauma za čitav život?

Kolorado - Ako čitav svijet sazna za prvu krađu koju je izvršio njegov sin, druge možda neće biti, pomislio je otac i poslao svog 12-godišnjaka na raskrsnicu sa velikim papirom na kojem piše da je lopov, prenosi RTS.

Kada je saznao da je njegov sin uzeo 100 dolara iz novčanika njihovog rođaka, Džozef Gonzales iz Kolorada smislio je kaznu za koju je smatrao da će biti najefikasnija.

Svog 12-godišnjeg nasljednika Hozea poslao je da stoji satima na prometnoj raskrsnici u centru Denvera, sa velikim jarkožutim papirom na kojem piše: „Ja sam lopov. Uzeo sam novac od člana porodice”. A onda sitnijim slovima: „Ne tražim novac”.

- On je dobro dijete. Ovo je prvi put da je uradio nešto ovako. Nadam se i poslednji. Njegov rođak je teško radio da bi zaradio taj novac - ističe njegov otac.

Hoze je prvog dana „na stubu srama”, odnosno na trotoaru prekoputa očeve zalagaonice proveo pet sati.

Džozef je tu mogao da ga drži na oku i hrani parčićima pice.

Priznao sve i policajcu

Nakon što mu je rečeno da rođaku nedostaje 100 dolara iz novčanika, Džozef je krenuo za sinom do autobuske stanice, gdje je ovaj čekao školski prevoz.

Odveo ga je sa strane i ispitao. Utvrdio je da mu novac čuva drugar i uzeo ga nazad. Sve to je potrajalo oko sat vremena.

Zatim je odveo sina do škole da prizna svoj zločin zvaničnicima ove obrazovne ustanove. Nije se tu zaustavio - morao je da ispriča sve to i jednom policajcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana