Kupio neprocjenjivo bogatstvo za 3,5 dolara

Dnevnik.hr
Kupio neprocjenjivo bogatstvo za 3,5 dolara

London - Korisnik “Redita” kupio je za 3,5 dolara knjigu jednog od najvećih američkih boraca za ljudska prava, a pravo se bogatstvo sakrilo među koricama - originalni komentari i autogram autora istorijskog govora “I have a dream”, prenosi “Dnevnik.hr”.

Ova će priča navesti mnoge među vama koji su davnih dana odabrali e-knjige, da možda još koji put potraže i neka stara, prašnjava štampana izdanja.

Naime, korisnik “Redita” ispričao je da je nedavno preko Amazona za 3,5 dolara naručio korištenu knjigu Martina Lutera Kinga Mlađega “Jačina ljubavi”, jer nova izdanja dostižu cijenu i od 450 dolara.

Nakon što je pošiljka stigla, otkrio je kako je za 3,5 dolara dobio neprocjenjivu kopiju knjige.

Već na prvoj stranici pronašao je ličnu poruku i, kako je naslućivao, autogram autora knjige lično, prenosi “Hafington Post”.

Ekipa s “Redita” se uključila u utvrđivanje autentičnosti dokumenata i potpisa.

“Captain_fishy” je odlučio knjigu pokazati stručnjacima, a među komentarima se našla i procjena da ovaj primjerak Luterove knjige može vrijediti oko 2.500 dolara.

Ali, sretći kupac nema planova za prodaju.

- Knjigu ne namjeravam da prodajem. To je jedna od najboljih stvari koja mi se ikad dogodila u životu, ako se zaista radi o njegovom originalnom rukopisu – rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana