Kralj se izvinio zbog odlaska u lov

Agencije
Kralj se izvinio zbog odlaska u lov

Madrid - Španski kralj Huan Karlos, koji se našao na udaru kritika zbog skupog putovanja u Bocvanu u lov na slonove, u trenutku kada se država suočava sa velikom finansijskom krizom, danas je uputio izvinjenje.

“Strašno mi je žao. Napravio sam grešku i to se više neće ponoviti”, izjavio je kralj napuštajući bolnicu u kojoj se liječio zbog povrede kuka koju je zadobio tokom lova u Bocvani.

Huan Karlos (74) hospitalizovan je krajem prošle sedmice pošto se povrijedio tokom lova u Bocvani. Nesreća zbog koje je kralj morao hitno da se vrati kući privatnim avionom dogodila se 13. aprila u regionu Okavango, a sutradan mu je zamijenjen kuk.

Doktori su rekli da se kralj dobro oporavlja, ali da neće moći da u potpunosti obavlja svoje dužnosti više od mjesec dana.

Ovo skupo putovanje izazvalo je polemike u zemlje koja je pogođena velikom ekonomskom krizom i nezaposlenošću.

Prema procjenama objavljenim u španskim medijima, putovanja u Bocvanu radi lova koštaju više nego što većina Španaca zaradi za godinu dana.

Nezaposlenost u Španiji je skoro 23 odsto, a mnogi investitori strahuju da bi mogla postati sljedeća država evrozone koja će tražiti međunarodni zajam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana