Koza Anđela je nova Hrvatska Mis koza

24sata.hr
Koza Anđela je nova Hrvatska Mis koza

Sa pobjedničkom lentom i vijencem od lišća, koza Anđela je u nedjelju 1. juna na 13. izboru naj koze u Sentvinčentu u Istri strpljivo pozirala fotoreporterima, a kao najljepša je osvojila i nagradu- peglu.

- Imamo 200 koza i nismo stigli da Anđelu posebno uredimo za ovaj izbor. Prvi put učestvujemo na njemu i već je pobjedila. Daje dva litra mlijeka na dan i vrlo je draga - rekao je Stancije Kumparička iz Cokuna, vlasnik koze koja je pobjedila žestoku konkurenciju u kojoj je bilo prijavljeno ukupno 33 koze.

Vjence su dobile i prva i druga pratilja, koza Sara Milana Sandrića iz Juršića i Slatkica, kojoj je vlasnik Matej Fabris iz Kringe. Žiri je ocjenjivao bradu, rogove, boju dlake i veličinu i urednost životinja. Anđela ih je najviše oduševila vitkim rogovima i bradom. Na kraju su još izabrali najizvorniju, najsimpatičniju i kozu s najvećim "cicama", prenosi www.24sata.hr.

Ovo jedinstveno takmičenje u regionu održava se po 13. put, bilo je odlično posećeno, a neobično sređenje životinje za modnu "pistu" najviše su privlačile pažnju oduševljene djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana