Kao na filmu: Ima li pilota u avionu?

Agencije
Kao na filmu: Ima li pilota u avionu?

Kada je kopilota Lufthansinog aviona u sred leta uhvatila nepodnošljiva migrena posada je pokušala da među putnicima pronađe doktora, međutim, dobili su pilota.

Na sreću svih u avionu, jedan od putnika radio je za North American Airlines i bio je potpuno kvalifikovan da upravlja komercijalnim avionom.

„To je bilo pravo čudo. Cijela priča bila je kao iz holivudskog filma ali na našu radost, sa srećnim završetkom", izjavio je jedan od putnika.

Kada je kopilotu pozlilo, osoblje je objavilo da će 747 sletjeti na aerodrom u Dablinu umjesto na prvobitnu lokaciju – Frankfurt.

Iako identitet putnika nije otkriven, ali sudeći po putnicima, jedna osoba, najvjerovatnije Nijemac, pitao je o čemu se radi i zašto avion mijenja destinaciju. Potom je ponudio svoju pomoć da bezbjedno sa pilotom prizemlji avion.

Portparol Lufthanse nakon incidenta izjavio je da među putnicima nije bilo pilota, osoblje bi bilo u stanju da samo izađe na kraj sa situacijom zahvaljujući intenzivnom treningu iz bezbjednosti koji su prošli.

Ipak, nepoznati muškarac za kompaniju je i dalje heroj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana