Kabul: Žene i muškarci zajedno u kuglani

Tanjug
Kabul: Žene i muškarci zajedno u kuglani

Kabul – Kabul od prije nekoliko dana ima mjesto gdje muškarci i žene mogu zajedno da se zabave i bar na trenutak zaborave na svakodnevne probleme, prenosi Tanjug.

U jednom tržnom centru u Kabulu otvorena je kuglana, prvo mjesto za rekreaciju koje nije rezervisano samo za muškarce.

Kuglanu je otvorila Mina Rahmani (27) koja je u ovaj projekat uložila milion dolara.

- Većina ljudi su mi rekli da mnogo rizikujem, jer je kuglanje svojstveno Zapadu. Ali, ja i dalje mislim da je dobro da u zemlju donesemo nešto što ranije nije viđeno - ispričala je Rahmani.

U Kabulu muškarci i žene uglavnom ne izlaze zajedno, ali u kuglani to nije slučaj, zato je objekat pod jakim mjerama obezbjeđenja, kako bi se spriječio eventualni bombaški napad talibana.

- Imamo kvalitetna mjesta za rekreaciju, bazene, sportske parkove, ali oni su dostupni samo muškarcima. Ovo je prvo mjesto gdje su i žene dobrodošle - izjavila je Pari Akbar koja se bavi humanitarnim radom.

Pozitivni komentari o kuglani stižu i od “jačeg pola”.

- Ovo je veoma važno za Avganistan, jer je teško naći mjesto gdje ćete biti opušteni i uživati - rekao je mladi radnik Zekrija Gulištani.

Nažalost, kuglana nije baš svima dostupna, jer sat kuglanja košta čak 35 dolara, a veliki problem predstavljaju i česti nestanci struje.

Ipak, Rahmani poručuje da je napravila veliki uspjeh i najavljuje otvaranje još ovakvih objekata širom zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana