Fejsbuk zatrpan golotinjom otkako je prodavnica pozvala kupce da objave golišave slike ako hoće nagrade

Agencije
Fejsbuk zatrpan golotinjom otkako je prodavnica pozvala kupce da objave golišave slike ako hoće nagrade

Skandinavska kompanija ISAK, specijalizovana za dizajn predmeta za domaćinstvo, pozvao je parove da na Fejsbuk postave svoje golišave fotografije, s tim što će par najsličniji njihovom zaštitnom znaku, crtanom vikinškom paru Blosom i Bil, koji se na proizvodima kompanije pojavljuje u različitim stepenima razodenutosti, dobiti specijalnu nagradu za Dan Zaljubljenih.

Odziv je veliki, fotografije su relativno pristojne, jer je kandidatima sugerisano da na fotografijama ne treba da se vide “genitalije, zadnjica, bradavice i dojke”, ali sajt kompanije je istovremno zatrpan i gnjevnim pismima korisnika Fejsbuka, koji nisu ni malo oduševljeni ovakvom kampanjom.

  “Šokantno je da im je dopušteno da moje stranice na Fejsbuku pune nečim što se svodi na pornografiju”, piše recimo Džeki Stivens iz Vest Midlenda u Velikoj Britaniji.

Sandra Isakson, šefica i osnivač brenda ISAK, na ovakve pritužbe je, međutim, reagovala postavljanjem golišave fotogafije sebe i svog supruga, uz napomenu da je “golotinja naše prirodno stanje” i da je “tužno što još uvijek predstavlja toliki tabu”.

 Za iduću godinu je, pak, najavila da će od kandidata za nagradu tražiti golišave fotografije cijele figure, uključujući i sve “delove koji landaraju”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana