Dva puta ušao u avion i letio bez karte

Tanjug
Dva puta ušao u avion i letio bez karte

OSLO - Jedan norveški putnik dva dana zaredom je uspio da se ukrca u avion na aerodromu u Minhenu bez karte, a drugi put je čak odletio u Švedsku, saopštila je policija.

Ovaj 39-godišnjak je prvi put 4. avgusta prošao pored obezbjeđenja na drugom najprometnijem aerodromu u Njemačkoj - stajao je blizu drugog putnika i prošao sa njim, a da pritom nije skenirao kartu, piše list Bild. 

Zatim se provukao pored osoblja avio-kompanije na kapiji i ušao u avion. Međutim, pošto u avionu nije bilo slobodnog mjesta, Norvežanin je otkriven i predat policiji, koja ga je privela, a onda i pustila, navodi list. 

Sutradan se vratio i, koristeći istu tehniku, ukrcao se na let za Švedsku, rekao je portparol policije Sebastijan Pinta. 

Međutim, po dolasku u Stokholm, privukao je pažnju aerodromskog osoblja jer je želio da se odmah vrati u Minhen, pa je predat policiji. 

Norvežanin je trenutno pod istragom zbog nedozvoljenog ulaska i zbog prevare, kazao je Pinta, i dodao da je policija utvrdila da on ne predstavlja nikakvu opasnost. 

Aerodrom Minhen saopštio je da istražuje kako je čovjek zaobišao bezbjednosne provjere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana