Djevojčica udaljena iz vrtića zbog pištolja “helo kiti”

RTRS
Djevojčica udaljena iz vrtića zbog pištolja “helo kiti”

Filadelfija - Petogodišnja djevojčica iz Pensilvanije udaljena je iz obdaništa na deset dana zato što je zaprijetila drugarici da će pucati u nju iz svog ružičastog pištolja “helo kiti”, prenosi RTRS.

Uprava osnovne škole u sklopu koje postoji i obdanište, ocijenila je da petogodišnja djevojčica predstavlja “terorističku opasnost”, pošto je prijetila drugarici da će pucati na nju iz plastičnog pištolja koji izbacuje mjehuriće od sapunice.

- Ova mala djevojčica je posljednja osoba u Pensilvaniji za koju se može reći da predstavlja terorističku prijetnju - izjavio je advokat njenih roditelja Robin Fiker, dodavši da djevojčica nije imala igračku kod sebe kada je predložila drugarici da pucaju jedna u drugu.

Roditelji djevojčice sada pokušavaju da izdejstvuju da se iz njenog školskog dosijea izbriše kazna, koja je u međuvremenu smanjena na dva dana.

Dijete je podvrgnuto psihološkoj procjeni, ali je ustanovljeno da definitivno ne predstavlja opasnost po okolinu.

- Žalosno je ako djeca ne smiju da se igraju... Ili ako upadnu u nevolju zato što su upotrijebila pogrešne riječi - kaže advokat.

Majka djevojčice je izjavila da je njena kćerka veoma uznemirena zbog privremenog udaljavanja iz obdaništa, jer joj je rečeno da bi mogla da završi u zatvoru.

- To je izuzetno traumatičan događaj za jedno petogodišnje dijete - rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana