Čuvena beba pušač ostavila cigarete, sada ima novi porok

Nypost
Čuvena beba pušač ostavila cigarete, sada ima novi porok

Beba iz Indije koja se u medijima našla prije tri godine zato što je dnevno pušila 40 cigareta sada je ponovo u naslovima zato što je uspjela da se riješi ove loše navike, ali je u tom procesu stvorila jednu potpuno novu.

Iako je prestanak pušenja dobra vijest, loša vijest je da je dječak sada navučen na brzu hranu i da je zbog toga nabacio popriličan broj kilograma.

Aldi Razal se u medijima našao prije tri godine kada su se pojavile fotografije na kojima se vidjelo da kako kao dvogodišnja beba puši - i to do 40 cigareta dnevno.

Sada, petogodišnji Razal je jednu lošu naviku zamenio drugom, sudeći po magazinu The Sun.

Zbog navučenosti na brzu hranu Razal se ugojio i sada teži 25 kilograma.

„On jede puno. Sa toliko puno ljudi u kući jako je teško zaustaviti ga od uzimanja hrane", izjavila je njegova dvadesetosmogodišnja majka Dians.

Članovi porodice sada pokušavaju da odviknu Aldija od brze hrane stavljajući ga na dijetu bogatu voćem i povrćem.

"Dijeca njegovog uzrasta inače teže između 17 i 19 kilograma, a Aldi ima 24", rekla je nutricionistkinja Fransika Devi dodavši kako porodica s njim ima problema jer je jako razmažen.

Dječak trenutno jede uglavnom svježe voće i povrće i manje porcije, a ljekari smatraju da bi se, ukoliko izgubi još pet kilograma, njegova težina mogla držati pod kontrolom.

Statistike pokazuju kako trećina djece u Indoneziji počinje da puši prije desete godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana