Čudno selo još čudnijeg imena!

Agencije
Čudno selo još čudnijeg imena!

BEČ - U Austriji postoje sela zanimljivih, bolje rečeno „škakljivih” imena, kao što su Kising, Peting... ali za turiste je najinteresantnije selo koje se zove – Fuking, prenose agencije.

Upravo ovo selo je zbog svog naziva postalo popularno posebno među mladim Britancima, koji ovde dolaze samo da bi se slikali ispred table na ulazu u selo na kojoj piše ime.

Zahvaljujući svom čudnom imenu selo je postalo poznato i u posljednje vrijeme je meta sve većeg broja turista.

Kraj table sa imenom sela slikaju se najčešće bez odjeće, a oni najhrabriji ne libe se i lascivnijih nepodopština. Stanovnici Fukinga ne vide u svemu tome ništa zanimljivo i privlačno, pa pijanim i napaljenim Britancima neprestano objašnjavaju da se ime sela ne izgovara „faking” nego „fuking”, dakle da ime sela uopšte ne znači ono što svi misle da znači.

Inače, dobar dio gradskog budžeta Fukinga troši se na postavljanje novih znakova. Do sada je tabla sa imenom sela ukradena najmanje dvadeset puta. 

Prvi čovjek Fukinga Franc Mendl kaže da stanovnici žele da turisti prestanu da dolaze u selo.

- Samo želimo da nas ostave na miru. Ime je obično spelovanje riječi, a siguran sam da mnoga mjesta u Britaniji zvuče smiješno kada se izgovore na njemačkom jeziku - rekao je Mendl.

Fuking je malo selo sa oko 250 žitelja i pripada opštini Tarsdorf, u regionu zapadne Gornje Austrije, na granici sa Bavarskom. Pod imenom Fuking, selo je postojalo još od 1070. godine, a nazvano je po čovjeku iz šestog vijeka po imenu Fuko. „Ing” je stari germanski sufiks koji znači „ljudi”; tako Fuking, u ovom slučaju, znači „mjesto Fukovih ljudi”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana