Čovjek se šest godina nije pojavio na poslu: Otkriven kada je trebao biti nagrađen za trud

G.S.
Foto: Diariodecadiz.es

Svi ponekad požele da pobjegnu s radnog mjesta na dan-dva, a jednom čovjeku je to pošlo za rukom punih šest godina.

Španac Hoakin Garsija se godinama nije pojavljivao na poslu, a to niko nije primjetio sve dok nije trebalo da dobije nagradu za svoj trud i dug radni staž, piše BiBiSi.

Hoakin Garsija je bio nadzornik izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode u Kadizu i bio je zaposlen u lokalnoj upravi više od 20 godina.

Kako je vrijeme odmicalo, radno okruženje je postajalo sve stresnije i on je odlučio da jednostavno prestane da dolazi na posao.

Plan je savršeno funkcionisao šest godina.

Kako mu je to pošlo za rukom? Njegovo odsustvo je zanemareno zbog međusobnog nesporazuma između dva odjeljenja, od kojih je svako pretpostavljalo da je drugi odgovoran za nadzor nad radnicima i njihovim dužnostima, prenosi B92.

Za svoj trud je bio nominovan za nagradu. Smješan obrt je nastao kada je Hoakin Garsija nominovan za nagradu jer je već dugo u upravi.

Njegovi pretpostavljeni su bili više nego iznenađeni kada su otkrili da se godinama nije pojavljivao na radnom mjestu. On je kažnjen sa 27.600 evra.

Na pitanje zašto je to uradio, rekao je da je bio žrtva maltretiranja i da je u početku prestao da dolazi da bi izbjegao sukob. Priznao je da je u slobodno vrijeme studirao filozofiju i tako iskoristio neplanirani odmor.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana