Cio grad traga za izgubljenim loto tiketom vrijednim 78 miliona evra

Agencije
Cio grad traga za izgubljenim loto tiketom vrijednim 78 miliona evra

Građani Stivenidža i susjednog Hičina, u engleskom okrugu Herfordšir, užurbano prekopavaju tašne, izvrću jastučnice i čak zapošljavaju pomagače u očajničkoj potrazi da pronađu loto tiket vredan gotovo 64 miliona funti (78 miliona evra).

Kada su operatori Britanske nacionalne lutrije u junu ove godine saopštili da je dobitnički tiket kupljen u okrugu Hertfordšir, očekivali su da će se srećni dobitnik pojaviti u roku od nekoliko dana. Šest mjeseci kasnije, još niko nije došao po nagradu u iznosu od gotovo 64 miliona funti, što je trenutno najveća nagrada u istoriji britanske lutrije koja nije podignuta.  

Ukoliko se dobitnik ne pojavi sutra u 23 sata, iznos nikada neće biti isplaćen. Ako se, naprotiv, javi, osim osnovne nagrade imaće pravo na dodatnih 645.000 funti na ime kamate. Od svih tih para mogao bi da kupi 339 kuća u Stivenidžu po prosječnoj ceni od 190.000 funti ili više od dva miliona flaša šampanjca. 

Potencijalnih dobitnika ima više nego dovoljno, kaže Umeš Sakanija, vlasnik kioska u Haj stritu u Stivenidžu. Javilo se više desetina ljudi koji su bili ubjeđeni da su srećni dobitnici, da bi zatim, razočarani, shvatili da nisu izabrali dobitnu kombinaciju.

Operator državne lutrije ističe da još nije kasno. Godine 2009. dobitnik je podigao nagradu od 2,5 miliona funti neposredno prije isteka roka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana