Bogati Kinez prodaje svježi vazduh u limenkama

Agencije
Bogati Kinez prodaje svježi vazduh u limenkama

Dok se Kina bori sa jednim od najgorih perioda zagađenja vazduha, pojedini njeni stanovnici su došli na ideju da iskoriste ovaj problem.

Čen Guangbiao, za kojeg se vjeruje da je jedan od najbogatijih ljudi u Kini, počeo je prodavati svjež vazduh u limenkama za 0,80 dolara.

Konzervirani vazduh se navodno može kupiti u različitim okusima koji su nazvani neobičnim imenima, kao što su “netaknuti Tibet” ili “postindustrijski Tajvan”. Kupac vazduh iz konzerve može popiti ili ga inhalirati.

Čen je kazao kako je želio pokazati da je vazduh toliko zagađen da ideja o konzerviranom svježem vazduhu i nije neostvariva.

Čen je o svom izumu govorio još prošle godine hvaleći se da je koristan za zdravlje te da produžava život. Prema pisanju Hafington Posta, kineski milioner je konzervirani vazduh počeo prodavati još u septembru 2012., a u posljednje vrijeme mu posao ide veoma dobro jer Kina bilježi rekordnu zagađenost.

Zagađenje vazduha je 40 puta veće od normalnog, a stanovnici Pekinga su upozoreni da ne izlaze iz zatvorenih prostorija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana