Bodibilder tijelo vaja na ulicama Francuske

Agencije
Bodibilder tijelo vaja na ulicama Francuske

Pariz - Iako nema svoj dom i živi kao beskućnik u francuskim gradovima, Žak Saja je izvrstan bodibilder, a svoje tijelo vaja koristeći sve "sprave" koje može da nađe na ulici.

Saja, ima 50 godina i sjajno tijelo, "ukrašeno" pločicama i definisanim mišićima. Svaki trenutak koristi da vježba, a sprave su mu sve ono čime može da se posluži na ulici.

Zanimljivo je da Žak ide na bodibilding takmičenja i kaže da sve to radi zbog svojih unuka.

- Ne želim da moji unuci misle da im je deda neki kreten, već da budu ponosni na mene. Imam i sina kojeg volim - rekao je Žak, kome su se u tom trenutku zasuzile oči.

Život na ulici, naravno, nimalo nije lak. Opasnost vreba na svakom koraku.

- Bilding je život koji volim. Bolje je trčati, vježbati, raditi bilo šta, nego biti amorfna, beskorisna masa. Moram da budem u top formi, moje tijelo mora da bude spremno na sve, jer živim na ulici. Da nije tako - umro bih. Ne želim da živim u nekom malom stanu. Ljudima nije jasno kako ovako živim, kako spavam na trotoaru, ali meni nikad nije hladno. Kad je debelo ispod minusa, spavam na stiroporu - kaže Žak. Priča da se tokom života na ulici susretao sa svačim.

- Droga, prostitutke, tuče... U ranu zoru svašta možete da vidite na ulici, okrvavljena tijela posle tuča, noževe, lopove - kaže Žak, koji se priprema za novo takmičenje. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana