“Blek sabat” za veće i ljepše cvjetove

Agencije
“Blek sabat” za veće i ljepše cvjetove

London - Osim uobičajenog đubrenja, okopavanja i zalivanja, ljubitelji cvijeća svojim mezimcima trebalo bi da obezbijede i diskove sa hard rok i metal muzikom, prenose agencije.

Veći i ljepši cvjetovi, tvrdi cijenjeni vrtlar Kris Bredšo, razvijaju se uz hitove britanske grupe “Blek sabat”.

Uprkos tome što je teško dovesti u vezu nježnost cvijeća i zvuk hard rok i metal muzike, kućne biljke izgleda da preferiraju „tvrđi” zvuk.

Da li zbog glasa Ozija Ozborna ili dobrih rifova Tonija Ijomija, tek biljke imaju veće i ljepše cvjetove poslije „slušanja” pjesme „Blek sabata”.

Jedan od najcjenjenijih svjetskih vrtlara Kris Bredšo tvrdi da muzika slavne britanske grupe čini čuda i podstiče biljke da razvijaju velike i prelijepe cvjetove.

Bredšo je, dokazujući svoju teoriju, predstavio eksperiment koji je sproveo.

- Postavili smo četiri staklenika sa alstroemerijama. Jedan od njih je služio kao kontrolni primjerak, odnosno u njemu nije puštana muzika, a u preostala tri je puštana muzika - objašnjava Bredšo.

Prema njegovim riječima, u jednom stakleniku je puštana klasična muzika, u drugom Klif Ričards (kao predstavnik popa), a u trećem „Blek sabat”.

- Alstroemerije koje su “slušale” britansku grupu nisu imale visinu kao one u stakleniku sa klasičnom muzikom, ali su razvile najveće i najljepše cvjetove - istakao je Bredšo.

Ono što je veoma začuđujuće je činjenica da su sve biljke koje su „slušale” Klifa Ričardsa uvenule.

- Sumnjamo da je sabotaža u pitanju, ali ne možemo da dokažemo - zaključio je vrtlar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana