Bivšeg astronauta liječi doktor Dejvid Bouvi

Srna
Bivšeg astronauta liječi doktor Dejvid Bouvi

Krajstčerč - Bivšeg američkog astronauta Baza Oldrina, koji je zbog bolesti evakuisan sa Južnog pola, u bolnici u Novom Zelandu liječi doktor Dejvid Bouvi.

Zahvaljujući neobičnoj slučajnosti, Oldrinov ljekar ima isto ime kao pokojni britanski pjevač u čije najpoznatije hitove spadaju pjesme "Čovjek sa zvijezda" /Starman/ i ostale o svemirskim putovanjima.


Oldrinovom menadžeru Kristini Korp nije promakla ova koincidencija, pa je na "Tviteru" objavila zajedničku fotografiju Oldrina i doktora Bouvija u bolnici u Krajstčerču.

"Hvala nebesima za doktora Dejvida Bouvija. Ovako nešto ne možete da izmislite", napisala je Korpova.

Bouvi, pjevač i glumac, objavio je hit "Svemirska čudnovatost" /Space Odity/ o izmišljenom astronautu koji gubi komunikaciju sa kontrolom misije 1969. godine, samo nekoliko dana prije nego što su Nil Armstrong i Oldrin postali prvi ljudi u koji su hodali po Mjesecu.

Oldrin /86/ je evakuisan sa Južnog pola prije nekoliko dana i prebačen u bolnicu na Južnom ostrvu Novog Zelanda, gdje boravi u karantinu. Ljekari su mu savjetovali da miruje dok mu se pluća ne očiste od tečnosti.

Bouvi, dobitnik nagrade Gremi za životno djelo 2006. godine, umro je ranije ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana