Bijesni Srbin koji uči svijet srpski jezik

Agencije
Bijesni Srbin koji uči svijet srpski jezik

Najnovija internet zvijezda Boris Ranisavljević (23) poznatiji kao "Bijesni Srbin", mladić čiji nas video-snimci na kojima se sporazumijeva sa Kanađanima na srpskom zabavljaju ovih dana, rođeni je Zemunac, a već 18 godina živi u Vankuveru u Kanadi.

Boris je diplomirao na Fakultetu političkih nauka u Vankuveru, a sada karijeru gradi u firmi koja se bavi osiguranjem. Sasvim slučajno počeo je da snima klipove.

- Prvi klip sam snimio kao odgovor na emisiju Čelsi Hendler, u kojoj je vrijeđala Srbe. Snimio sam kratak video i iz šale ga okačio na "Jutjub", za vrlo kratko vrijeme imao sam preko 100.000 pregleda i nekoliko stotina komentara - kaže rođeni Zemunac i dodaje da je nažalost taj video-snimak skinut sa "Jutjuba", kao i da nije imao uspjeha u Srbiji.

Boris navodi da je od Srba iz dijaspore poslije prvog snimka dobio mnogo zahtjeva za novi materijal, kao i da je zbog parodija o stereotipima o Srbiji imao više fanova u inostranstvu. A inspiracije je bilo na pretek.

- Inspiracija dolazi od ljudi koji su mi konstantno davali ideje za nove klipove, od Srba iz Kanade, Amerike, Australije, Engleske i Njemačke kojima se svakodnevno dešavaju neke, često smiješne, situacije u dijaspori - kaže "Bijesni Srbin" i navodi da se njegovim prijateljima sviđaju snimci i da mu uvijek stave do znanja da ih je nasmijao ili kako sam kaže "zgranuo".

Uprkos uspjehu u inostranstvu, u Srbiji je postao poznat tek nedavno, poslije videa u kojem uspijeva da se sa Kanađanima sporazumije na srpskom.

- Moj poslednji video je prvi koji je postao uspešan u Srbiji. Mislim da do sad nisam imao uspeha u Srbiji jer sam snimao na engleskom. Verujem da je i sada većina mislila da sam stranac koji glumi Srbina i da imam neke antisrpske namere, ali namera ovih snimaka jeste da ljudima otvori oči i da se kroz humor ispravi slika koja je zastupljena u stranim medijima u proteklih 20 godina - navodi Boris.

"Bijesni Srbin" oprobao se i u muzičkim vodama, pa tako na "Jutjubu" među mnoštvom snimaka postoji i njegova obrada čuvenog rep hita Kanje Vesta i Džej Zija "Nights in Paris " koju je ovaj mladić snimio sa svojim "cousinZoranom" (rođakom Zoranom).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana